Как да се предотврати кърлежи?

- Jul 17, 2018-

Кърлежи е известен като трева, семена за катерене, принадлежат към семейство акарите и acaroidea. Тя също е разделена на семейството на кърлежи, меки кърлежи семейството и NNA кърлежи семейство. 104 от Ixodes и 13 вида меки кърлежи са били регистрирани в Китай. Кърлежи често са подадени в животновъдството и други животински кожи. Кърлежи в областта са предимно пасивен в хълмове, хълмове, трева, растения или планински почвата.


u=2296953156,1657312730&fm=27&gp=0.jpg 

Щетите от кърлежи са главно в два аспекта.

Преки вреди

От една страна, като пряка причина за патогенните микроорганизми увреждане на кожата и сърбеж се случи на кърлежи ухапване сайтове, и дори тежки алергични реакции.

Носители за съхранение и домакините

От друга страна Кърлежите са носители и съхранение домакини на някои зооноза. Като биологична среда, 83 вируси, 15 вида бактерии, 17 спирали, 32 протозои и хламидия микоплазма и Rickettsia могат да се предават.

Ухапване от кърлеж, себе си обикновено не е твърде опасно, но неговото разпространение заболявания често са по-опасни и понякога дори фатални. Пренасяни от кърлежи болести са главно треска, свързан с тромбоцитопения синдром, гранулоцитопения, горски енцефалит, lym треска, хеморагична треска и т. н. Тези болести може да предизвика сериозни последствия, ако те не са диагностицирани и лекувани навреме.


下载.jpg

Как да се предотврати кърлежи?

Опитайте се да избегне отседнал в леглото за дълги периоди в основните местообитания като тревата и гората. Ако искате да въведете такива площи, трябва да обръщат повече внимание на лична защита, носят дълъг ръкав дрехи, затегнете си панталона и белезници.


timg.jpg 

 

Когато се върнете у дома, се къпят и променете дрехите си и проверете техните тела и дрехи внимателно, за да видите дали кърлежи са били ужилени или се покачи. В допълнение на TOPONE марка инсектицид спрей може да се пръска с цел премахване на кърлежи в домашно животно списък и добитъка къщата.

 

微信图片_20180509115445.png 

Против комари използват инсектицидни аерозоли. За да изберете правилния вид!

Специалистите напомнят, че органични разтворители в спрей инсектициди са запалими и експлозивни вещества. И че налягане вътре в резервоара е под определен натиск. Гражданите не трябва да пренебрегва тяхната безопасност при съхранение и използване на пестициди да се избегнат инциденти. В допълнение закупуване на инсектицидни аерозолни също трябва да са насочени. Погледнете в дома какви грешки. Отидете на "симптоматично" да купи. Искате ли да убие комари, мухи, хлебарки, мравки бълхи, бъгове и др. Да закупите е "да убиеш насекоми аерозолни."

 

Моля обърнете внимание на нашите знания. Актуализиране!!!

 

Гуанджоу Topone химически Co., Ltd