Видял отблизо, анатомия на ухапване от комар е ужасяващо.

- Aug 10, 2018-

Видял отблизо, анатомия на ухапване от комар е ужасяващо. Най-опасните животни в света използва шест игловидни mouthparts да видя в нашата кожа, кран кръвоносен съд и понякога оставят опасни прощален подарък.


   


Учените са открили, че комар устата, наречен хобот не е само една малка копие. Това е сложна система от тънки игли, всяка от които пронизва кожата, намира кръвоносните съдове и го прави лесно за комарите да смучат кръв от тях.


timg (2).jpg

 

Мъжките комари не хапят ни, но когато женски комар пронизва кожата, гъвкави устна като обвивка наречена labium превърта нагоре и остава извън както тя настоява в шест игла подобни части, които учените наричат stylets.


timg (4).jpg

 

Две от тези игли, наречени тахШае, имат малки зъби. Комар ги използва да видя през кожата. Те са толкова остри, можете да едва се чувстват комари, ухапване ви.timg (5).jpg 


"Те са като бормашина бита," каза университет на Калифорния, Дейвис, биохимик Уолтър лоялен.

Друг набор от игли, mandibles задръжте тъкани освен докато комар делата.

Тогава остри връхчета лабрум иглата сонди под кожата, Пиърсинг кораб и смучене кръвта от него.timg (1).jpg 

Шестата игла – наречен хипофаринкса – клюмвам слюнка в нас и доставя химикали, които пазят нашата кръв течаща. Слюнката също кара кръвоносните ни съдове се разширяват, блокира нашата имунна реакция и смазва хобот.  Тя ни кара да се развие сърбеж кантове и служи като проводник за опасни вируси и паразити.

 

Така че можем да използваме растителни фибри комар сонда да убиеш комар.


    


Растителни фибри комар сонда дим, отделян след лекарството се запалва може да експулсира комари или задуши комарите. Най-големите му функция е лесно да се раздели. Не е лесно да се счупят. Esbiothrin 0,2 % активни съставки, не дразнещи, ефикасен препарат против насекоми.

 

Моля обърнете внимание на нашите знания. Актуализиране!!!

 

Гуанджоу Topone химически Co., Ltd