Вирусна инфекция, пренесена от комари

- Jan 08, 2021-

Вирусна инфекция, предавана от комари


Денгата е инфекциозна болест, пренасяна от комари, предава се главно от женски комари Aedes aegypti, но също и от женски Aedes Albopictus, известен също като" цвете комар." ;. Вирусът се предава на хората чрез ухапване от комари, но не от човек на човек. И така, някои слухове, че" треска от денга могат да се предават по въздуха" , е наистина ненадежден!


Prevention of mosquitoes (2)


Световната здравна организация посочва проучване, което показва, че има около 390 милиона случая на денга всяка година, от които 96 милиона имат клинични симптоми. Денга присъства в повече от 100 страни в Африка, ендемитите, Източното Средиземноморие, Югоизточна Азия и Западната част на Тихия океан. Западнотихоокеанският регион, Югоизточна Азия и Америка бяха най-засегнати.


Prevention of mosquitoes


Денгата е тежко грипоподобно заболяване, което може да засегне както възрастни, така и бебета. Тежката денга, характеризираща се с тежки усложнения, може да причини смърт.

Профилактика и контрол

Понастоящем единственият начин за контрол или предотвратяване на разпространението на вируса на денга е борбата с преносителите на комари, включително чрез предотвратяване на достъп на комари до места за размножаване чрез управление на околната среда и чрез правилно изхвърляне на твърди отпадъци, за да се предотврати създаването на изкуствени комари местообитания; Покрийте битовите контейнери за съхранение на вода и ги изпразвайте и почиствайте седмично; прилагайте подходящи пестициди върху контейнери за съхранение на вода на открито;


Prevention of mosquitoes1

Ако сте ухапани от комар, помислете дали да не използвате репелент против насекоми, който съдържа масло от холи или борово масло

Например, нашият продукт може да бъде много ефективен, за да ви помогне да се отървете от проблеми с комарите:

Prevention of mosquitoes (3)

Естествени, здрави, нежни грижи 100-годишно наследство, натурални растителни екстракти, класически рецепти без билки Пазител на семейството' s здраве и сън.

Моля, обърни вниманиеда сенашите новини,Актуализиране

Гуанджоу TOPONE Chemical Co., Ltd.