Пералня недоразумение: Повече измиване, воднист по-чисти дрехи

- Sep 26, 2017-

Някои хора често се питат: когато миене дрехи, се поставя повече прах за пране, пране дрехи по-го почистите? Тук искам да ви кажа, че отговорът е не!

Много хора мислят, че още по-добре детергент, в действителност, това е недоразумение. Препарат на прах е детергента, направени на повърхностноактивни вещества като основна съставка. По принцип групата на липофилни в повърхностноактивното вещество може да адсорбират маслото и го свързват с петрол молекули, които могат да "дръпне" масло директно от повърхността на пералнята. В този момент групата липофилни увити маслото, докато хидрофилни групата в най-отдалечените слой да образуват голям включвания, защото хидрофилни база се разтваря във вода, така че в процеса на пречистване ще бъдат отделени от облеклото, суспендирани в вода, със сифон и остави дрехите.

Когато препарат на прах в излишък, препарат в групата липофилни ще автоматично се държим заедно да формират една система, и му външен слой също хидрофилни базирани пакет, не може да се комбинира с масло на дрехи, обеззаразяване ефект естествено значително намалява. Друг излишък на детергент е трудно да се разтварят във вода, което води до голям брой прах за пране в дрехи и перални машини, които искате да почистите тези дрехи ще използват много вода. Ако детергент утайката върху дрехи, не само вреди на облекло, но също да причинят щети на околната среда. Така че количеството детергент е най-добре да се отнася за количеството детергент на етикета, не е нужно да слагам повече.